Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Mikroskopering av løkcelleSkriv ut Utskrift
Rapport fra GK. Gode illustrasjoner.
Bokmål - RapportForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Hensikt:

I dette forsøke skulle vi se hvordan en plantecelle ser ut i forstørret tilstand. Dette er for å unngå å kun se på skjematiske tegninger men å få se med egne øyne.

 

Utstyr:

-       mikroskop

-       dekkglass

-       objektivglass

-       dråpeteller

-       løk

-       vann

 

Fremgangsmetode:

Jeg hentet alt nødvendig utstyr til å begynne med. Etterpå skar vi av et tynt lag av løken og la det på et objektivglass. Deretter preparerte vi løkbiten ved å ta en dråpe vann på objektglasset, og så la ned dekkglasset. Vi måtte være nøye med å ikke ta for mye vann på glasset for å unngå luftbobler. Nå skulle vi begynne å observere. Jeg begynte med den minste forstørrelsen, og finskrudde linsen til vi kunne se løkcellene. Det samme gjorde vi med de andre forstørrelsene og noterte det vi så.

 

Observasjon:

Ved den minste forstørrelsen som forstørrer 40 ganger, så vi celler som lå tett ved siden av hverandre. Det var ingenting rom mellom cellene, og det så slik ut:

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Ved den andre forstørrelsen som forstørret 100 ganger kunne vi så vidt se cellekjernene ved noen av cellene:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Da vi stilte mikroskopet på den største forstørrelsen, som er 400 ganger forstørret, så vi lettere kjernen. Vi kunne nå få et innblikk om hvordan en celle er oppbygd. Dette så slik ut:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Konklusjon:

Jeg har i dette forsøket sett nærmere på hvordan en løkcelle er oppbygget. Det vi hadde mulighet til å se var celleveggen, vakuole og cellekjernen. Kort oppsummert, slik som denne:

         

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Dermed har vi aldeles ikke sett alle delene av cellene. Det vi ikke har klart å sett var blant annet ribosomene, mitokondriene, arvestoffet i cellekjernen (noe jeg egentlig ikke ventet ettersom vi så vidt klarte å se cellekjernen), cytoplasmaet og cellemembranen.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish