Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
De fire innerste planeteneSkriv ut Utskrift
Dette er en artikkel om noen av planetene i solsystemet vårt.
Bokmål - ArtikkelForfatter: Anonym
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


For ca. 5 millioner år siden ble en middels stor stjerne født, vår egen sol. Sola utgjør 99,8 % av totalmassen i solsystemet. Rundt sola roterer ni planeter: Merkur, Venus, Jorda, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun og Pluto. Nå skal jeg fortelle litt om de fire inneste planetene.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Den første planeten fra sola er Merkur. På Merkur er det ingen atmosfære, det er derfor umulig og leve der. Det kan bli – 180 til +430 grader. Merkur ligner veldig på vår måne med kratre. 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Merkur

 

Neste planet er Venus. Venus er en liten planet, nesten like stor som jorda og blir ofte kalt jordas tvilling. Hvis du ser opp på himmelen på kvelden. Etter sola har gått ned kan du være heldig og få øye på Venus. Vi vet at Venus ikke akkurat er en hyggelig planet. Hvis en romfarer hadde reist opp dit ville han blitt kvalt, stekt, sammenklemt og løst opp i syre!

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Venus

 

Så kommer vi til vår egen planet, jorda. På jorda er gjennomsnittstemperaturen +14 grader. På jorda er temperaturen verken for høy eller lav til at noen kan leve her. Hadde temperaturen vært mye høyere, ville det ikke ha vært rennende vann eller levende liv her.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Jorda

 

Den siste planeten jeg skal fortelle om er mars, den røde planeten. Det er sikkert mange som lurer på om det bor marsboere på mars og svaret er at nei, det gjør det ikke! Selv om mars ligner ganske mye på jorda med: fjell, ørkener, dype kløfter og en sydpol og nordpol ,er det altfor kaldt på Mars. Det finnes heller ikke rennende vann der. Forskere mener likevel at det har vært vann på mars og at mange av dalene har blitt gravd ut av vann tidligere i planetens historie.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Mars
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish