Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Oppgaver om vikingtidenSkriv ut Utskrift
Litt om vikingtiden.
Bokmål - TemaoppgaveForfatter:


1.  Når vi leser om angrepet på Lindisfarne i 793 får vi inntrykk av at vikingene var noen ufølsomme barbarer, som kun brakte ulykke og død med seg. De drepte uten hensyn og uten respekt mot andres trossamfunn, andre tok de til slaver. De røvet dem også fra alt de eide og plyndret hjem og drepte buskapen.

 

2.  Vi kan finne opplysninger om vikingene i arkeologiske funn, særlig er de nyere fra York, Dublin, Novgorod og Lofoten dagsaktuelle for å gi oss et mer nyansert bilde av perioden. Vi finner også viktige opplysninger i frankiske, irske, bysantiske og britiske årbøker, i arabiske reisebeskrivelser og på runesteiner.

 

3.  Det at vikingtida innleder en historisk tid vil si at tilfanget av skriftlige kilder fra vikingtida er såpass stort at perioden innleder den historiske tiden i Norden.

 

4.  Noen sider ved vikingene og vikingsamfunnene som kan oppfattes som positive:

De var fremdragende skipsbyggere, sjøfolk, oppdagelsesreisende, handelsfolk, håndverkere og bønder som koloniserte store områder, grunnla byer og bygde opp nye riker.

 

5.  Årsaken til at folk fra Norden kom til å sette sitt preg på store deler av Europa var at de først og fremst dro ut for å finne mer land, når det ble ryddet flere gårder og folketallet sted og de ikke hadde mer fruktbar gjord, spesielt på Vestlandet. De var flinke forhandlere og drev med varebytte. Disse byttehandlene brakte rikdom og prestisje til de nordiske vikingene. Hedeby i Sønderjylland, dagens Tyskland, var Nordens økonomiske sentrum i vikingtiden. Handelsruter gikk bl.a. til Frankerriket og til øyene i Atlanterhavet.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish