Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
En hudkrem er en emulsjonSkriv ut Utskrift
3KJ-forsøk. Tips: bruk MYE mindre aroma enn det vi gjorde. Mangler et par strukturformler i forsøket som for f.eks. kokosfett, men de står i boka.
Bokmål - RapportForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Utstyr:

- Kokosfett

- Parafinolje

- Stearinsyre

- Trietanolamin

- Glyserol

- Vekt

- Begerglass, 250 mL

- Brenner

- Stativ

- To glasstaver

- Målesylinder, 100 mL

- Noen dramglass med lokk

- To termometre

- Aromaoljer

 

Framgangsmåte og observasjoner

1) For å lage fettfasen tok vi 20 g kokosfett, 5g parafinolje og 5g stearinsyre i et begerglass. Vi varmet så dette opp til 70 grader C.

2) For å lage vannfasen, veide vi ut 1,0g trietanolamin i et begerglass og tilsatte 5,0 g glyserol og 65 mL vann. Vi varmet dette opp til 90 grader C og rørte med glasstav slik at stoffene løste seg i vannet.

3) Da vannfasen med emulgatoren var avkjølt til ca. 75 grader C, helte vi den over i fettfasen. Vi rørte i blandingen helt til temperaturen kom under 40 grader C. Vi rørte godt med glasstaven under hele avkjølingsprosessen.

4) Vi tilsatte noen dråper aromaolje, da henholdsvis appelsinaroma og liljearoma. Vi fordelte så kremen i to glass og satte lokk på glassene.

 

Resultater og spørsmål

a) Hudkremen var hvit og skummet. Den var noe klebrigere enn vanlig hudkrem. Den var ellers av en fast konsistens, og lignet på tradisjonelle hudkremer. Vi kunne observere at både fettfasen og vannfasen separat var ganske klare, gjennomsiktige løsninger uten noe særlig synlig bunnfall da de var oppvarmet og etter at vi hadde rørt. Fettfasen ble imidlertid noe stivere da den ble avkjølt. Da vi blandet de to løsningene så de først ikke ut til å løses i hverandre, da det var èn hvit, uløselig del og èn gjennomsiktig, løselig del. Etter hvert som temperaturen gikk ned og vi rørte litt, ble de imidlertid til en eneste tilsynelatende homogen løsning, nemlig hudkremen.

 

b) Vannfase:

Trietanolamin:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Fettfase:

Stearinsyre: /\/\/\/\/\/\/\/\/COOH

 

Kokosfett:

 

Parafinolje:
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish