Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Mikroskopering av mitose i plantecellerSkriv ut Utskrift
Bør følge med egne tegninger i tillegg til mine illustrasjoner.
Bokmål - RapportForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Utstyr:

- Rotspiss, løk

- Jod

- Begerglass

- Objektglass

- Mikroskop m/ lys

 

Vi gjorde:

1)     Etter å ha tatt fram det nødvendige utstyret, laget vi et preparat av rotspissen fra løken. Årsaken til at vi valgte å ta celler fra rotspissen var at det foregår stadig vekstdeling i enhver rotspiss.

2)     Vi skar en tynn skive av løken og la den på objektglasset. Vi hadde så èn dråpe jodløsning på, og klemte et annet tynt glass forsiktig over slik at joden ble jevnt spredt. Vi kunne nå begynne selve mikroskoperingen.

3)     Vi mikroskoperte preparatet og tegnet det vi kunne observere.

 

Resultat:

Vi kunne observere enkeltceller i mange forskjellige delingsfaser. Nesten alle cellene var i en av de fire karakteristiske delings- og vekstfasene. Vi var noe overrasket over at vi med det begrensede utstyret vi hadde kunne observere de enkelte delingsfasene med så stor nøyaktighet at vi faktisk kunne kjenne dem igjen. Se vedlegg for tegninger.

 

Konklusjon:

Cellene i rotspissen hos løkplanter er i stadig vekst. De ulike cellene deler seg vha. mitose, og kan på den måten vokse utover slik at selve løken blir større. Ved å bruke relativt enkelt laboratorieutstyr kan man observere disse enkeltcellene og se hvilke delingsfase de er i.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Illustrasjonsfoto: vekstdeling

Vedlegg 1/3: De ulike fasene(idealiserte og forenklet) med navn og detaljert bilde av samme forsøk utført ved en annen skole.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish