Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler



Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave



propaganda.net : Skole & Jobb
Kongehuset vårtSkriv ut Utskrift
Den handler i bunn og grunn om kongefamilien vår. Bør vi i det hele tatt ha et kongehus?
Bokmål - ArtikkelForfatter:


"En tikkende bombe" er en god beskrivelse for Det Norske Kongehuset. Vi er verdenskjente for vårt monarki. Pressen verden over elsker skandaler i de kongeligekretser. Og hva er vel da bedre enn når kronprinsen gifter seg med en skandaleforfatter? Nei, de simpelthen bare elsker oss.

 

Det hele startet vel da Kronprins Haakon Magnus giftet seg med Mette Marit Høiby. Kristiansandsjenta hadde ingen prikkfri fortid. Dop, fyll, festing og sexvideo er bare noe som denne jenta har vært borti.

 

Med på lasset fikk vi og en meget spesiell far. Du har sikkert sett han i "Se og Hør" eller andre sladreblader. Sven O. Høiby eller Pappa Høiby som han også er kalt, har vært gidt med en stripper, solgt historier og bilder av Mette Marit til pressen, forbannet kongehuset og mye mer. Mette Marits bror flyr inn og ut av fengsel, hennes eks-forlovede er forsatt gal etter henne og sønnen Marius har hun fra et annet forhold. Er dette slik vi vil at en fremtidig dronning skal være?

 

Det gjorde det ikke akuratt bedre med at vårt siste håp, Prinsesse Märta Louise giftet seg med, den mye omtalte, skandaleforfatteren, Ari Behn. Og ga fra seg prinsesse tittlen fordi hun ville heller lese eventyr på tv. Vi har et moderne kongehus, det kan vi vel trygt si.

 

I sommer var vi på omvisning på slottet. Der snakket jeg med et ektepar fra Belgia. Da jeg spurte hvorfor de valgte å komme til Norge, svarte de: "Fordi vi er veldig interesset i kongefamilier, og vi har lest så mye om det norske kongehuset i belgiske aviser og blader. Er der sant alt det som har stått om hun Kronprinsessa?""Ja, meste parten av det" svarte jeg. Da så de dumt på meg, og ristet oppgitt på hodet.

 

Jeg undrer meg på hav folk verden over tror om oss her i nord. Burde vi egentlig i det hele tatt ha noe kongehus? Det er da virkelig opp til hver og en av oss å avgjøre. Men hvordan skal det gå dersom vi lar en slik familie representere Norge? Og er det egentlig slik vi vil ha det?




annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish