Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Påvisning av protein (GK)Skriv ut Utskrift
Bokmål - RapportForfatter:


Utstyr:
4 stk. reagensrør, Eggehviteløsning, NaOH – løsning, Kobbersulfatløsning, reagensrør stativ.

 

Fremgangsmåte:
Vi tok en dråpeteller eggehviteløsning og tilsatte en dråpeteller NaOH – løsning og kobbersulfat løsning. Disse blandet vi i et reagensrør. Vio ristet blandingen i et par sekunder, Blandingen fikk en lilla farge. Da påviste vi at det er protein i Eggehviteløsning. Samme fremgangsmåte er brykt på de andre ukjente løsningene.

 

Resultat:
Eggehviteløsning: Skiftet farge til lilla og det var påvist protein i løsningen. X- løsning : Skiftet farge til lyseblå og det var ikke protein i løsningen. Z- løsning : Skiftet farge til lilla og det var påvist protein i løsningen. Y- løsning : Skiftet farge til lyseblå og det var ikke protein i løsningen.

 

Konklusjon :
Vi lærte å påvise protein i forskjellige stoff. Det ble påvist at det er protein i eggehviteløsning og i den ukjente Z- løsningen. De ukjente løsningene X og Y inneholdt ikke protein. Visst de inneholdt protein var det ikke nok til å bli påvist.annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish