Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Astrid Lindgren - barnebøkenes skaperSkriv ut Utskrift

Oppgave om Astrid Lindgren og noen av bøkene hennes.

Bokmål - FaktaoppgaveForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Astrid Lingren er kjent for å ha skrevet blant annet: Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe og bøkene om Ronja Røverdatter.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
 
<bilde>

Logg inn for å se bildet
 
<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Den svenske forfatterinnen Astrid Lindgren ble 94 år gammel. Født i Vimmerby i Sverige 14. november 1907. Hun sovnet stille inn i sitt eget hjem. 1907-2001.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Astrid Lingren hadde hele sitt liv vært uvanlig fysisk aktiv, og likte alltid og røre på seg. Hun prøvde på det meste og elsket å klatre i trær, og hun var til og med oppå hustak. Og mange av de eventyrlige takpromenadene som forekommer i boka om Pippi, har en virkelighetsbakgrunn. Og som vel voksen dame har hun hatt vanskelig med å motstå et bra og godt klatre tre, den lekende Astrid var der bestandig.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe bor i Villa Villekulla sammen med hesten sin og apekatten Herr Nilsson. Sammen med de to vennene Tommy og Annika

roter hun seg alltid opp i et nytt eventyr. Hun er kjent for å være verdens sterkeste jente, og datter til en fryktet pirat. Hun er god til å lyge og skryte, og sparer aldri på kruttet. Hun har også en kiste full av gullpenger som har en stor etterspørsel i tyv miljøet.

 

Emil i Lønneberget

Emil er en lyslugget gutt som bor på en trivelig gård på Katthult. Han er en av de mest kjente figurene til Astrid.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 
Han finner alltid på nye rampestreker, som å heise opp lillesøsteren Ida opp i flaggstrangen. Hans mor fører alle sprellene til Emil opp i en ”dagbok” som hun tar vare på i en skuff. Hun har faktisk brukt mange bøker. Han mener det snilt når han gjør sprellene sine, men han må som oftest flykte fra faren, og låse seg inn i snekkerbua, der han kan sitte å spikke tremenn. Han har også en bestevenn som heter Alfred, han er forlovet med tjenestepiken på gården.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish