Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
"Den hemmelighetsfulle øya" av Jules VerneSkriv ut Utskrift

En kort bokanmeldelse av "Den hemmelighetsfulle øya" av Jules Verne.

Karakter: 5

Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter: Anonym


Borgerkrigen nærmer seg slutten da en gruppe krigsfanger rømmer fra byen Richmond i en luftballong. Men flukten for mannskapet, bestående av en krigskorrespondent, en naturforsker, en tjener, en matros og en ingeniør, ender på en øde stillehavs øy. Og den nye tilværelsen byr på store utfordringer for de fem rømlingene. Det viser seg nemlig at øya de har havnet på skjuler mange hemmeligheter. De har bare sin egen kunnskap og fantasi til å overleve mens de håper på bli reddet. Mens de er på øya så skjer det mange mystiske ting som ingen kan forklare. Det viser seg at de har en hemmelig beskytter…

 

Jules Verne har skrevet denne boken og mange andre som f.eks. En Verden om seiling under havet. Og mange andre. Han var engelsk men hadde en norsk far eller mor. Den hemmelighetsfulle øya er blitt kåra til prisen berømte bøker sammen med Robin Hood av Rosemary Suthcliff, Tarzan apenes konge av Edgar Rice Burrouhs.

 

Jeg synes boka passer for tenåringer og oppover fordi det er noen vanskelige ord og så er det mye som ikke så mange barn har hørt om så det kan bli litt forvirrende hvis du ikke skjønner alle orda.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish