Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Olav den HelligeSkriv ut Utskrift
Om Olav den Hellige.
Bokmål - AnnetForfatter: Anonym


Olav den hellige er den mest berømte av alle norske konger. Tilnavnet ”den hellige” fikk han først etter han var død. Det egentlige navnet hans var Olav Haraldsson. Faren hans var småkonge i Vestfold.

 

Olav var bare tolv år første gangen han drog i viking. Han var i tjeneste hos den engelske kongen. Til slutt må han rømme til Frankrike. Etter hvert grep Olav sjansen til å bli konge. Han forsøkte å kristne landet. Han var nådeløs mot dem som nektet å gå over til kristendommen. De heldigste ble drevet ut av landet, verre var det med de som fikk hendene eller føttene kappet av, eller øynene stukket ut. Noen ble til og med halshogd eller hengt. Danskekongen drev Olav ut av landet. I 1030 kom Olav tilbake for å prøve å bli konge igjen. Han døde i slaget på Stiklestad i da han skulle prøve å ta kongsmakten.

 

Etter begravelsen begynte ryktene å svirre. Sår hadde grodd, og blinde fikk igjen synet. Etter hvert ble han gravd opp igjen. Alle bare måpte. Skjegget, håret og neglene hadde vokst. Kirken utropte Olav til helgen.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish