Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Ampere, Galvani, Ohm og VoltaSkriv ut Utskrift
Kort om fire kjente historiske vitenskapsmenn.
Bokmål - FaktaoppgaveForfatter: Anonym
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Andre Ampere var en fransk fysiker som engang laget et instrument som gjør at strømmen eller strømstyrken måles i ampere. Dersom det passerer 6200 000 000 000 000 000 elektroner i sekundet er det 1A. Det måles med et amperemeter. Ampere døde 10. juni 1836

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Luigi Galvani var en italiensk anatom, fysiolog og fysiker. Han er berømt for sitt arbeid rundt oppdagelsen av elektrisitet i dyr, noe som fikk Alessandro Volta(se nederst) og andre fysikere til å oppdage elektrisk strøm. Hans oppdagelser var grunnen til at andre fysikere fant opp batteriet. Galvani døde i desember 1798.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Georg Simon Ohm var en tysk matematiker og fysiker. Lite informasjon om han er på internett, men han fant i hvert fall ut ohms lov. Den går ut på at en metallisk leder med konstant temperatur er proporsjonal med strømmen gjennom den, som utrykkes slik:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Ohm(Ω) er måleenheten for elektrisk motstand.

Ohm døde 6. juli 1854.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Alessandro Volta var en italiensk vitenskapsmann fra 17-1800 tallet. Han satt to elektriske ledere i en papplate dyppet i saltoppløsning. Da var det konstant tilførsel av strøm. Volt er måleenheten for elektrisk spenning. Volta døde i 5. mars 1827.

<bilde>

Logg inn for å se bildet
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish