Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
LysbrytingSkriv ut Utskrift
Rapport etter forsøk om lysbrytning i natur og miljø.
Bokmål - RapportForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Hensikt:
Vi skulle undersøke hvordan en lysstråle ble brutt når den ”gikk” gjennom stoffer med ulik massetetthet. Hensikten var å forstå hva som skjedde når lysstråler går fra luft til glass og omvendt.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Utstyr:
Tykk plate glass, ark, nåler og gradskive.

 

Fremgangsmåte:
Vi la glasset på arket og tegnet rundt. Så stakk vi to nåler på rekke, på skrå mot glasset, i arket som lå på en isoporplate. For å finne ut hvor lyset kom ut på den andre siden så vi inn i glasset på motsatt side. På det punktet der de to nålene dekket hverandre helt satte vi ned nåler. Slik kunne vi se hvordan lysstrålen hadde blitt brutt. Så fjernet vi glasset og merket nålene med a, b, c og d. Så tegnet vi streker mellom punktene for å se hvordan strålen var blitt brutt.

 

Resultat:
Fra luft til glass brytes strålen inn mot innfallsloddet. Brytningsvinkelen blir mindre enn innfallsvinkelen. Fra glass til luft blir strålen brutt fra innfallsloddet. Brytningsvinkelen blir større enn innfallsvinkelen.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish