Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Beatboxing - det femte glemte element?Skriv ut Utskrift

Lærerens kommentar: Både form og innhold i dette intervjuet er strålende bra. Det er bare noen språklige ting som trekker ned. (Jeg har rettet alt, se om du forstår det.)

Karakter: 5-

Bokmål - AnnetForfatter:


Hiphop- kulturen består av fem elementer: Turnalism, rap, breakdance, graffitti, og beatbox. Ifølge Osman Chaundry er beatbox et element som er nokså ukjent innenfor vår musikkverden, både blant gutter og jenter.

Osman Chaudry (16) er en vanlig musikk-glad gutt, akkuratt som de fleste er i ungdoms- alderen. Men på en eller annen måte har Osman klart å lande inn i en unik musikk-sjanger som mange unge folk ville sette en spørsmåltegn på, nemlig beatboxing.

– Når jeg nevner til nye bekjente at jeg driver med beatboxing, hender det at de assossierer det med en type kampsport. Det er rett og slett deprimerende feil, sukker Osman som samtidig forteller at han skulle ønske at det var flere han støtet på som drev med beatboxing, eller i det hele tatt hadde peiling på beatboxing.

Savner flere beatbox- interesserte.
Osman Chaudry har fått sine beatbox ferdigheter og kunnskaper fra nettsiden youtube, som han har studert i nærmere to år. Han forteller at han savner organisasjoner i lokalområdet hvor han kan utvikle seg til et høyere nivå med veiledning av de ekstraordinære beatboxerne som har drevet på i en lengere periode. I tillegg ønsker han at flere skal bli interesserte i denne sjangeren innenfor hiphop som han selv er.

- Det hele begynte med at jeg prøvde å etterligne snodige lyder fra Cartoon Network. Etter dette ble jeg mer interessert i beatboxing. Forhåpentligvis har jeg utviklet meg, og blitt bedre, men likevel ønsker jeg at det var en eller flere proffosjonelle beatboxere som kan løfte meg opp til et høyere nivå.

Komplisert musikk
Beatboxing er et vokalt slagverk. Med andre ord bruker man hele munnen som et intrument. Selv om uttrykket ”beat box” opprinnelig stammer fra hip hop- kulturen, er det ikke begrenset til hip hop- musikk. Beatboxing er kontrollert kaos, som man kan gjøre mye ut av.

- Det gjelder å produsere trommeslag, rytme, og musikalsk klang ved å bruke munnen, tungen, leppene og stemmen. I tillegg bør en kunne lage grammofon- lyder, DJ-musikk og klanger fra ekte musikalske intrumenter, forklarer Osman ekstra engasjert.

Beatboksing en unik sjanger innenfor musikk. Ifølge Osman er det derfor lite interesse blant ungdommer som vil prøve seg på denne sjangeren. Dermed har han planlagt å framføre så mye som mulig for å inspirere og fascinere flere folk til å begynne med beatbox.

- Alt er jo mulig, så lenge jeg brenner for det jeg gjør, avslutter Chaudry.

(Intervju med Osman Chaundry 25/8-07)

http://en.wikipedia.org/wiki/Beatboxing
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish