Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Byggesteiner i organiske stofferSkriv ut Utskrift
Rapport fra forsøk i naturfag utført i 10. klasse.
Bokmål - RapportForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Hvor og når:

I Haugenstua skole i kjemi rommet, Den 09/11/2007

 

Hensikt:

Med dette forsøket er å finne ut hvordan karbon ser ut i virklig heten, tror jeg. Vi skal prøve å vise at alle tre grunnstoffene oksygen, hydrogen og karbon finnes i sukker.

 

Utstyr

- Sukker

- teskje

- reagenglass

- klype til å holde reagenglasset med

- gassbrenner

- Fyrstikker

 

Fremgangsmåte:

Vi hadde alt utstyr vi trengte. Vi tok opp sukker inn i reagenglasset. Også holdte en reagenglasset med en klype, mens en slå på gassbrenneren. Og det skulle holdes vannrett. Også samtidig som sukkeret begynte å koke så tente vi på et fyrstikk og holdte den opp på oppning til glasset.

 

Resultat:

Da vi brente på gassbrenneren begynte sukkeret å bli svart, sukkeret begynte å koke. Det som skjedde var at hydrogen og oksygen forsvant i røyken mens karbon ble igjen i glasset. Og samtidig som røyken komm opp så tente vi fyrstikken og holdte den opp i åpening, sånn at røyken begynte å brenne, og selvfølgelig begynte det å brenne.

 

Det som skjedde var at sukker (C6H12O6) atomet innholder hydrogen og oksygen. Så vi vet at hydrogen atom er brennbart. Røyken innholdte atomet hydrogen og oksygen. Hydrogen atomet begynte da å brennne og oksygen atomet forsvant opp i lufta. Det var grunnen til at det brente opp i åpeningen.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Konklusjon:

Det jeg lærte ved dette forsøket var at karbon er det som blir brent opp, for mye. Og at hydrogen er brennbart Også at sukkeret inholdte de tre nevnete stoffer.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish