Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Oss toSkriv ut Utskrift
Lykkelig som fattig, men ulykkelig som velstående.
Bokmål - FortellingForfatter:


Pappa, husker du den gang da vi satt ute på gata? Når vi bodde ute. Der jeg satt på en gammel avis. Den gang da vi ikke hadde så masse. Deg og meg var det da, pappa. Oss to. Vi lekte sammen hele tiden. Selv om jeg da var en 12 år gammel jente, synes jeg det fortsatt var topp. Du var forbildet mitt. Du satt alltid å så på meg, med det smilet. Det smilet, det kan bare ikke forklares. Jeg satt litt alene jeg da. Jeg måtte jo! Du måtte gå å skaffe mat til oss. Til meg. En time alene hver dag, alene på en avis.

 

Men så en dag fikk du jobb. Du fikk jobb som selger. Du solgte kjeder ute på gata. Det skulle bli bedre da, det var det du sa. Det var det som var meningen. Et år hadde gått, og du sluttet på jobben. Vi klarte oss fint. Denne gang fikk du to jobber, alt skulle bli så flott. Så fikk vi leilighet, nye klær og all mat vi kunne orke. Du hadde jobbet for min skyld du, pappa. Hva skjedde da? Du var mye borte nå. Mer enn en time. Mye mer. Jeg så deg aldri lenger, vi snakket aldri sammen. Var jobben blitt viktigere enn meg nå, var det tilfellet?

 

Jeg fant meg noen venner. Noen å snakke med. Jeg ville ikke være alene lenger. Så, jeg gjorde som dem. De hadde det jo fint. De hadde det gøy. Vi drakk, festa og røyka. Aldri mer ensom.. Ting ble mer voldsomt. Jeg var stadig full og skulket skolen.

 

Etter en stund bestemte jeg meg for at jeg ville prøve dop. Jeg tenkte jeg kunne smile litt igjen. Være glad. Det var lenge siden, det.. Jeg tenkte dopen og alkoholen kunne erstatte deg. Min aller beste venn. Det var deg det, pappa. Dopen ble ille, og jeg sov der jeg følte for. Jeg sov mye ute, ute på gatene. Igjen. Uten deg, helt alene. Jeg greier ikke slutte med dette nå. Alt er ødelagt.

 

Pappa, husker du den gang da vi satt ute på gata? Når vi bodde ute? Du og meg? Jeg hadde det bedre da jeg...
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish