Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
NasjonalromatikkenSkriv ut Utskrift
Kort om nasjonalromantikken.
Nynorsk - TemaoppgaveForfatter:Nasjonalromantikken var ein retning innanfor kunsten, ikkje berre litteratur, som kom til Noreg i fyrste halvdel av 1800-tallet og varte fram til den ble avløyst av realismen ca. 1870. Den var ein vidareføring av romantikken, men i tillegg var kunstnarne opptatt av sitt eiget folk og deira historie og tradisjonar. I Noreg var det bondekulturen som var viktigast.

 

Ei rekkje av forfattarane som er skildra på desse sidene skreiv i den nasjonalromantiske stilen. Wergeland må nemnast som den fyrste, men denne perioden starta for alvor i Noreg med eventyrsamlingane til Asbjørnsen og Moe. Aasen og Vinje var også nasjonalromantiske i si dikting, og både Bjørnson og Ibsen var i starten nasjonalromantiske diktarar.

 

Men også innan andre kunstartar skjedde det mykje i denne perioden. Både i musikk (Ole Bull, Edvard Grieg) og biletkunst (J.C.Dahl, Tidemand og Gude) er det mange namn som har fått betydning i norsk historie.


annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish