Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Reklame - en god hjelp til mine daglige valgSkriv ut Utskrift

Humoristisk og saklig kåseri. Du vil garrantert kjenne deg igjen når du leser det.

Karakter: 5+ (10. klasse)

Bokmål - KåseriForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


I dag finner man reklame over alt som reklamerer for alt. Vi har alt av reklamer, fra sjokolader til hvilken jordtype som er best å bruke i blomster bedet. Reklame får oss til å innse at vi har langt større behov enn vi trodde vi hadde.

 

La oss ”titte inn ” hos Klas Olsson eller Biltema et øyeblikk. 14 000 forskjellige skruer som du ikke visste eksisterte. Gjett om jeg får behov for å skru. Med skruer følger skrutrekker, noe å skru opp eller på og om du skrur opp dreier det seg kanskje om en hylle. På en hylle må det ting og tang og den ene reklamen fører oss til den neste… og plutselig har du hatt en opplevelsesrik dag for noen skarve tusenlapper. Hadde jeg valgt en av Europris mange butikker kunne jeg kjøpt flere produkter og faktisk fått ”penger til overs” som jeg kunne brukt på andre ting – i deres butikk så klart. Jeg får fylt opp skuffer og skap med ting og tang uten å egentlig å måtte finne ut selv at jeg ønsket å ha det der.

 

Jeg kommer hjem etter en opplevelsesrik tur på byen med middagstips fra Mega, hvitevarer på avbetaling fra Elkjøp og temmelig sliten etter at jeg har ”løpt og kjøpt” på Expert. Da er det greit å få hjelp til å bestemme seg for hva jeg skal bruke resten av kvelden på. Jeg setter meg ned foran TV-en for å se filmen på TV3. Et kvarter ut i filmen plopper det opp en ide om poker spill på internett, betson.com eller unibet.com – det er bare å sette i gang… kanskje jeg heller skal spille poker på internett istedenfor å se videre på filmen? Valgets kvaler.

 

Digg er det også når du har gledet deg til å se søndags filmen, har rigget deg til med ”Maarud” potetgull og gode kompiser og akkurat før filmen setter i gang, så!, får vi beskjeden: ”ingen KIMS ingen kos!”. Der sitter vi med ”Maarud”... ”se hva som skjer” sier TV2, mens jeg heller hopper inn i min splitter nye Grand Vitara, firhjulstrekker – driter i bikkja som blir liggende i snøhaugen, og suser av gårde til Bunnpris der prisene er på bunn og ikke utvalget. ”Det enkle er ofte det beste er vi alle enige om”.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Reklamer skifter sjelden rekkefølge når de opptrer i en langfilm. La det gå sport i å lære rekkefølgen på reklamene. En lek for hele familien. En film som blir stoppet 17 ganger trenger litt ekstra action.

 

Det finnes reklamer over alt hvor men befinner deg; aviser, ukeblader, på matprodukter, biler og andre kjøretøy som finnes der det er masse mennesker. Det er godt for eksempel å bli minnet på hvor brun du fremdeles kunne vært etter sydenturen om du bare hadde hatt vett til å velge rett ”after-sun-krem”.

 

Snart vil vel alt være reklame! På TV-en blir det sikkert sendt 90 % reklame. Hele verden kommer til å være dekket av reklame skilt, alle TV kanalene kommer bare til å være reklame, det kommer sikkert til å bli reklame midt inni nyhetene, og kanskje raklamene får sin egen kanal… værmeldingen kommer sikkert til å ha en 5 minutters pause p.g.a. at selgerne absolutt skal vise hva de selger! Helly Hansen og Bergans i nord, bikini og solkrem i sør. Reklamen kommer til å ta over verden! Bare vent å se! Det er det den er kommet for.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish